Hantering under Covid-19

Har ni öppet? Svaret är JA!

Våra dörrar står öppna, men vi följer noga utvecklingen i realtid och tar folkhälsomyndighetens rekommendationer på största allvar. På den här sidan hittar du uppdaterad information och svar på de vanligaste frågorna vi får från er just nu. Frågor som handlar om vad vi gör för att minska smittspridning, våra av- och ombokningsregler, öppettider och vad som gäller på restaurangerna. Med hjälp av Svenska Möten så har vi här sammanställt det viktigaste som du behöver veta vid besök hos oss.

Vad gör ni för att minska smittspridning?

 • Våra gästers och personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.
 • Vi beslutade tidigt att införa utökade rutiner för städning av samtliga miljöer. Alla ytor såsom våtutrymmen, dörrhandtag, möbler, nyckelkort, terminaler etc. tvättas med desinfektionsmedel återkommande varje dag.
 • Vi lyssnar på direktiven kring mat i offentlig miljö och har ändrat om i restaurangen för att följa dessa direktiv. Vi har enbart bordsservering och är noga med att hålla minst 1 meters mellanrum.
 • Vi har ökat fokus på handhygien, och handdesinfektion finns tillgängligt för våra gäster i allmänna utrymmen.
 • Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet. Och så även för oss som jobbar här. Minsta symtom så är det hemgång. För dig och oss.

I vilket läge ska jag undvika att besöka er?

 • Vi rekommenderar dig att inte besöka oss om du varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Coronavirus, Covid-19 under de senaste 2 veckorna.
 • Vi rekommenderar dig att stanna hemma om du är sjuk med allmän sjukdomskänsla, hosta, feber eller förkylning.

Allmänna sammankomster

Med anledning av Regeringens senaste, och viktiga direktiv kring förbud mot allmänna sammankomster på över 50 personer, förstår vi att du som gäst undrar vad som gäller för oss på Quality Hotel Sundsvall samt vår restaurang q.bar.

Vad menar man egentligen med allmänna sammankomster?
Det är en vanlig missuppfattning att möten och konferenser över 50 personer inte är tillåtna. Det stämmer inte. Slutna möten och konferenser som arrangeras av företag eller organisationer räknas inte som allmänna sammankomster och omfattas därför inte förbudet. En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Kan ett möte eller konferens på en mötesanläggning räknas som en allmän sammankomst?
Nej. Hotell- och mötesanläggningar omfattas inte av ordningslagen, utan istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla avstånd till varandra, duka luftigare och att säkerställa så att det inte blir köbildning runt barer och bufféer.

Är det okej att arrangera möten och konferenser med fler än 50 personer?
Ja. Möten och konferenser för grupper större än 50 personer är tillåtna om de inte är fritt tillgängliga för allmänheten. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 70 anställda. Naturligtvis gäller fortfarande rekommendationerna att tvätta händer och att tänka på social distans och att stanna hemma om man är sjuk.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten uppmanar till ett eget ansvar och det är upp till varje företag att själva göra en riskbedömning. Här kan du göra en hos Folkhälsomyndigheten Om svaren är ja på många av frågorna, överväg att ställa in eller skjuta upp evenemanget eller sammankomsten. Om svaret är nej på alla frågor kan evenemanget eller sammankomsten genomföras utan ytterligare riskbedömning.

Privatgäster

Hur tätt inpå ankomst kan jag boka om min hotellvistelse?
Om du bokat direkt med oss kan du av- och omboka din vistelse fram till kl. 16.00 på ankomstdagen utan kostnad. Är du medlem i Nordic Choice Club så har du olika förmåner gällande avbokningsregler så kontakta oss på 060-16 00 02 eller q.sundsvall@choice.se  för att få hjälp. Ha ditt bokningsnummer tillgängligt så underlättar du både för oss och dig själv.

Jag har bokat via en OTA (Online Travel Agency), hur gör jag då?
Om du har bokat via en så kallad OTA (som Expedia, Booking, Hotels.com osv) så får vi lov att hänvisa dig direkt till dem.

Företagsgäster

Vad gäller om jag har en inbokad konferens eller möte?
För företag som har bokat en konferens eller ett möte hos oss så gäller avbokningsavtalen som överenskommet. Ni, våra företagsgäster, är extremt viktiga för oss just nu och därför blir vi otroligt glada om ni redan nu vill boka in er höstkonferens hos oss. Vi ser självklart till att ni ska känna er trygga och väl omhändertagna.

Restaurang

Magen kurrar! Är det säkert att äta på er restaurang?
Även, och kanske särskilt i dessa tider, så behöver vi alla få i oss bra mat. Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens senaste föreskrifter gällande att säkerställa att våra gäster kan hålla avstånd mellan varandra. Vi har vidtagit flera åtgärder för att minska risken för smittspridning, och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av ditt besök hos oss.

 • Vi har minskat antalet bord i våra restauranger. Det innebär att det blir lite luftigare!
 • Vi har placering av sällskap (ej fri sittning). Det betyder att vi ser till att varje sällskap sitter med bra avstånd.
 • Vi har handsprit tillgängligt på flera ställen i restaurangen som används regelbundet av vår personal, och vi uppmanar dig som gäst att göra det samma.
 • Våra utökade rutiner för städning av offentliga utrymmen innefattar självklart också alla ytor på vår restaurang.
 • För att undvika trängsel har vi endast bordsservering. Du är välkommen att sitta i baren, men det annars så trevliga minglet får vi spara till framtiden.

Kontakta oss
(och tack för att du har lite extra tålamod!)

Det är många som kontaktar oss just nu och vi hoppas att du har förståelse för att det kan ta lite längre tid för oss att återkomma till dig!

För att göra en mötesförfrågan ringer du till: 060-16 00 10 eller mejl till q.conference.sundsvall@choice.se